Fon Si̇gorta Acentesi̇

  Fevzi̇ Çakmak Cad.demi̇rkurt Sokak. No:3 Gülsuyu Mah. Maltepe / İstanbul (Asya)
  PAYLAŞ

Yetkilisi Olduğu Sigorta Şirketleri

Aksigorta Allianz Sigorta Anadolu Sigorta Axa Sigorta Eureko Sigorta Güneş Sigorta HDI Sigorta Mapfre Sigorta

Fon Si̇gorta Acentesi̇ Hakkında

Bostancıoğlu A.Ş’nin temelleri 1937 yılında Erzurum Aşkale’de atılmıştır. Aile o dönemde ticarete manifatura, nakliye, taahhüt ve hayvancılık ile başlamış,

1955’de yatırımlarını İstanbul’a taşımış ve Merhum Nurettin Bostancıoğlu’nun liderliğinde Sultanhamam Katırcıoğlu Han’da ticaret hayatına devam etmiştir.

1957 senesine gelindiğinde Sayın Münir Bostancıoğlu işlerin bir kısmını devralarak kumaş imalatı ve toptan satışını da faaliyet alanlarına eklemiştir.

1961 yılında Bostancıoğlu A.Ş. hedeflerini büyüterek otomotiv sektöründe yatırım yapma kararı almış ve M.A.N., Bedford, Commer, Morris, Fargo markalarını bünyesine katarak 1966’da Merhum Nurettin Bostancıoğlu’nun vefatına kadar devam etmiştir.

1967’de perakendecilik adına bir mağaza açan Bostancıoğlu A.Ş. bu mağazasında bugünün modern perakendecilik anlayışı ile televizyondan tuhafiyeye, radyodan mobilyaya kadar birçok ürünün bayiliklerini alarak satışını gerçekleştirmiştir.

1968 yılında kumaş alanında fason üretim yaptıran Bostancıoğlu A.Ş. kendi tesisini kurarak tekstil sektöründe imalat da yapmıştır.

1970 yılında erkek giyimi ve konfeksiyon alanında hizmet veren bir mağaza açmıştır.

1974 yılına gelindiğinde inşaat sektöründe de yatırım yapma kararı alarak yatırımlarını genişletmiş, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde konutlar ve iş merkezleri inşa etmiştir.

1978 yılında Magirus Deutz Münibüs bayiliği alan Bostancıoğlu A.Ş. 1980 yılına kadar bu bayiliği tek marka olarak işletmiş, 1980 yılında aynı çatı altında otomobil ticaretine de başlamıştır.

1994 yılına gelindiğinde İstanbul Maltepe’deki arsası üzerine Türkiye’nin ilk 4S plazasını kuran şirket, aynı yerde halen NISSAN Bayisi olarak faaliyet göstermektedir. Plazanın çalışması ile birlikte FON SİGORTA ve MERT OTO KİRALAMA firmaları da devreye girmiştir.

2001 Bostancıoğlu Akaryakıt A.Ş. kuruldu. İstanbul Orhanlı'da akaryakıt istasyon işletmeciliğine başlandı.

2005 Bostancıoğlu Motorlu Araçlar A.Ş. kuruldu ve Kartal'da Citroen bayiliğine başlandı.

2008 Kalite Akaryakıt Ltd. Şti. alınarak İstanbul Gebze'de ikinci akaryakıt istasyonunun işletmeciliğine başlandı.

2009 İstanbul Ferhat Paşa'da yeni bir akaryakıt istasyonuyla sektöre yatırım devam edildi.

2012 Dailydrive Rent a Car kurularak günlük araç kiralama sektörüne girildi.

2015 Citroen bayiliği bırakılarak Kartal tesisinde Bostancıoğlu 2.EL adı altında hizmet verilmeye başlandı. Ek olarak, her marka ve model araca hizmet verebilen Bosch Car Service faaliyete girdi. 2017 Bostancıoğlu Filo ile filo kiralama taleplerine karşılık verilmeye başlandı.

2018 Kartal tesisine Opel bayiliği alınarak yetkili satış, servis, 2. El ve Sigorta hizmeti verilmeye başlandı.

ÜYE SİGORTA ACENTELERİ

SEKTÖREL HABERLER

   Tümü