Türkiye’den 3 Sosyal Girişim Allianz Programında Finalde

Allianz Grubu’nun Impact Hub’la işbirliği çerçevesinde desteklediği, çocuklar ve gençler için sosyal faydaya odaklanan programda finale kalan sosyal girişimler belirlendi. Türkiye’den Reflect, BinYaprak ve Scode, yatırıma hazır ilk 10 sosyal girişim arasına girme başarısını gösterdi. Kazanan sosyal girişimci uluslararası yatırımcılarla buluşacak ve 40 bin avronun sahibi olacak.

Dünyanın en büyük sigorta ve finansal varlık şirketlerinden Allianz, geçtiğimiz aylarda çocuklar ve gençler için sosyal faydaya odaklanan ‘Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek’ programı kapsamında etki odaklı global bir ağ olan Impact Hub’la işbirliği yapmıştı. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Malezya ve Brezilya’da ilk kez hayata geçirilen program kapsamında finale kalan 10 sosyal girişim, gençleri etkileyen sosyal sorunlara odakları ve bu sorunların çözümü için harcadıkları çaba göz önünde bulundurularak belirlendi. Türkiye’den Reflect, BinYaprak ve Scode, Impact Hub’ın ‘Yatırıma Hazırlama Programı’ kapsamında desteklenecek 10 sosyal girişim arasına girmeyi başardı.

“ŞAMPİYON, GELECEĞE OLUMLU ETKİ ETMEK İSTEYEN GİRİŞİMCİLER”

2016 yılında sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik stratejisini ve modelini hayata geçiren Allianz Türkiye Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Ofisi Direktörü Burçun İmir “Stratejimizde önleyici çözümler ile girişimcilik ve inovasyona odaklandık. İyi bir çevre, iyi bireyler, iyi kurumlar ve iyi bir toplum hedefini şirket faaliyetlerimizin odağına aldık. Eğitimden sağlık ve cinsiyet eşitliğine kadar birçok önemli sosyal soruna çözüm arayan girişimcileri merkezine alan bu programın ilk aşamasına yapılan 100’den fazla başvuru bizi çok mutlu etti. Mülteci sorunu, doğa dostu imalat, profesyonel yaşamda kadını güçlendirmek ve çocuklara kodlamayı sevdirme hedefleri finale kaldı. Programın uluslararası finalinde kim kazanırsa kazansın, bizce geleceğe olumlu bir etki yaratma arzusu şampiyon olacak” dedi.

“TÜRKİYE’DEN SOSYAL GİRİŞİMLERİN GLOBAL PAZARLARDAKİ REKABET POTANSİYELİNİN GÖSTERGESİ”

Sosyal girişimciliğin dünyada ve ülkemizde her geçen gün önem kazanan bir konu olarak karşımıza çıktığını vurgulayan Impact Hub’ın İstanbul ayağının kurucu ortağı Semih Boyacı “Son yıllarda ülkemizde de doğru destek mekanizmalarıyla etkisini büyütme ve daha çok insan için değer yaratma potansiyeline sahip girişim sayısı önemli bir seviyeye ulaşmış durumda. Bununla beraber sosyal girişimcileri yatırıma sistematik bir şekilde hazırlayacak ve uygun yatırımcılarla buluşturacak mekanizmaların eksikliğini de görüyoruz. Impact Hub olarak Allianz’la birlikte global ölçekte tasarladığımız ve Türkiye dahil 4 ülkede uygulanmakta olan ‘Yatırıma Hazırlama Programı’ tam olarak bu ihtiyaca cevap veriyor. Program kapsamında seçilen 10 girişim arasında Türkiye’den de 3 başarılı girişimin olması bizi çok heyecanlandırdı. Bu Türkiye’den sosyal girişimlerin global pazarlardaki rekabet potansiyelinin de bir göstergesi” dedi.

ÖDÜL 40 BİN AVRO

Türkiye ve Almanya’dan 3’er, Brezilya ve Malezya’dan da 2’şer sosyal girişim gelecek 6 ay içinde, Impact Hub ve Allianz mentorları ve eğitimcilerinin yürütücülüğünde, iş modelleri, stratejileri ve ekiplerine ilişkin sistemli bir değerlendirme ve geri bildirim sürecine girerek, büyüme ve yatırım planlarını oluşturacak. Programa katılan girişimler, ayrıca 40 bin avro değerindeki Allianz Gelecek Nesiller Ödülü’nü kazanmak için 15 Haziran 2018 tarihinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek yatırımcı gününe katılacak.

TÜRKİYE’DEN PROGRAMA KATILAN SOSYAL GİRİŞİMLER

Reflect, katılımcı ve sürdürülebilir bir tasarım anlayışını benimseyerek modaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor. Reflect, sanat terapisi yoluyla Suriyeli çocukların sosyal kaynaşmalarını desteklerken, kendilerini sanat yoluyla ifade etmelerini sağlıyor ve bu ifadeleri moda ürünlerine dönüştürüyor. Reflect, üretimden paketleme ve dağıtıma kadar bütün aşamaları adil ticaret şartlarında, bütünüyle çevre dostu materyallerle ve sürdürülebilir çerçevede yapıyor.

Bir diğer finalist olan BinYaprak ise kendisini “iş hayatına atılmaya hazırlanan üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham ve tecrübe paylaştıkları dijital kız kardeşlik ağı” olarak tanımlıyor. BinYaprak’ın amacı; öğrenciden emekliye, iş hayatında potansiyelini keşfetmek ve birikimini paylaşmak isteyen tüm kadınları destekleyen bir dijital platform olmak ve onlara bu yolculukta yalnız olmadıklarını hissettirmek.

Türkiye’den seçilen üçüncü finalist olma başarısını gösteren Scode ise klasik yaklaşımlarla zor bir süreç olan kodlama ve programlama öğrenimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Scode, çocuklara ve gençlere ilgi alanlarına göre senaryolar sunarak oyunlaştırma ve hikaye anlatımının gücüyle, programlamanın kolay ve eğlenceli öğrenimini sağlıyor. Scode hem algoritma, hem de programlama dili eğitimleri sunuyor.

ÜYE SİGORTA ACENTELERİ

SEKTÖREL HABERLER

   Tümü