Sektöre olağanüstü koşulların olduğu bir dönemde girdiklerini ve yeni bir sigortacılık anlayışıyla bu zorlu dönemde başarılı olduklarını söyleyen Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen, gelecek dönemde başarılarını daha da artıracaklarını ifade etti.
2017 yılının mayıs ayında sektöre hızlı bir giriş yapan Quick Sigorta, farklı vizyonu ve sosyal dijital sigortacılık anlayışıyla sigortacılığa yeni bir soluk getiriyor. Kuruluşundan bu yana 760 bin poliçe kesen ve trafik konusunda sıkışmış olan sektörü poliçe keserek rahatlatan Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen, şirket olarak 2018 yılı için hedeflerini açıklarken, sigorta teknolojilerinin sektöre etkilerini değerlendirdi.
Quick Sigorta olarak mayıs ayında faaliyetlerine başladıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Uluçeçen, “Sektöre çok hızlı bir şekilde girdiğimizi söyleyebilirim. İnsanların poliçe arayıp bulamadığı bir dönemde sektöre girdik ve sigortacılığa ciddi anlamda destek olduk. Piyasanın düzenlenmesi konusunda büyük katkımız oldu. Hem Hazine tarafını hem de acente tarafını rahatlattık. Bunu yaparken beklentilerimizin de çok üstünde bir performans gösterdik” diye konuştu. Trafik sigortasında poliçe kesmekten hiçbir zaman çekinmediklerini de sözlerine ekleyen Uluçeçen, “Biz trafikten yüksünmüyoruz. Bunun yanında diğer sigorta branşlarına da ağırlık vermeye başladık. Quick Sigorta olarak özellikle inşaat ve enerji tarafında yoğunlaşacağız. Trafik sigortası ise yine lokomotif branşımız olacak” dedi.
Acente, dijital, broker arasında ayrım yapmadan bütün kanallarını açık tuttuklarını ve fiyatlarının her kanalda aynı olduğunu belirten Uluçeçen, Quick Sigorta’nın farkının, sosyal ve dijital kabiliyetlerinde olduğunu ifade etti. Uluçeçen, “Bizim sektörde gerçekten fark yarattığımız nokta sosyal dijital bir şirket olmamız. Sektöre kazandırdığımız bir terim bu aslında. Sosyal mecralardaki başarımız da buradan geliyor. Biz, alanında en iyi olan iletişimcileri bir araya getirerek bir yapı oluşturduk. Hep aynı şeyler yapılan bir sektöre girerek, fark yaratmaya başladık. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç alamazsanız. Sigorta sektörünün sosyal mecralarda büyümesini öngörüyoruz. Her zaman söylüyorum; olağanüstü şartlarda bir başarı yakalandı, olağan şartlarda çok daha iyisini yapacağız” diye konuştu. “Sadece 1-1,5 ay içinde 1100 acentelik verdik. Bunun ne kadar büyük bir başarı olduğunu acenteler biliyor” sözlerini kullanan Uluçeçen, acentelere yaklaşımlarının da sektörden farklı olduğunu belirtti: “İşlemlerimiz çok seri ve pürüzsüz yürüdü. Acentelere yaklaşımımız sektörden biraz farklı. Özellikle gençlere ve kadınlara acentelik verdik. Burada pozitif ayrımcılık yaptık. Bu nedenle özel bir acentelik kontenjanı ayırdık.”
Uluçeçen üniversitelerle ilgili başlattıkları proje ve yatırım planları hakkında da açıklamalarda bulundu. “Öğrencilerin daha okuldayken poliçe kesebilecek seviyeye gelmesini amaçladık” diyen Uluçeçen, sözlerine şöyle devam etti: “2017’de başladığımız bu uygulamayı 2018’de de devam ettireceğiz. 2018’de eğitime olan katkımızı benzer etkinlikler düzenleyerek daha da artıracağız. Bizzat katıldığım etkinliklerle Türkiye’nin her yanında öğrencilere sigortacılığı anlatmaya devam edeceğiz. 2018 yılı aynı zamanda tanıtım harcamalarımızı da artırdığımız bir yıl olacak. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi sosyal mecralar olacak. Sosyal medyadaki faaliyetlerimiz için ciddi yatırımlar planlıyoruz. Ekip yapımızla da hedeflediğimiz tempoya ulaşmış durumdayız. Kısa bir sürede 760 bin poliçe ürettik. Bu da satış kanallarımızı verimli kullandığımızın bir göstergesi.”
Levent Uluçeçen son olarak, sektördeki dijital dönüşümden ve Quick Sigorta olarak bu dönüşümün hangi noktasında yer aldıklarından bahsetti. “Kimseye üstten bakmıyoruz” ifadesini kullanan Uluçeçen, sözlerini şöyle noktalandırdı:
“Sosyal medyayı gerçekten ayrı işleyen bir departman olarak konumlandırıyoruz. Başarılı olmak için sosyal medyaya inanmanız, sosyal medyanın içinde yaşamanız gerekiyor. Diğer taraftan, sizin iş ortaklarınız da sizinle uygun bir şekilde çalışabiliyor olmalı. Sizi anlamaları, hedeflerinizi paylaşmaları ve sizinle uyumlu bir şekilde iş yapabiliyor olmaları gerekiyor.
Quick Sigorta’nın kuruluşunda adeta bir insurtech startup’ı gibi hareket ettik. Insurtech kavramını sadece teknolojiyi kullanmak olarak tanımlamamız yanlış olacaktır. Quick Sigorta’ya hizmet verenlerin de bizimle aynı bakış açısına sahip olması gerekiyor. Biz yola insurtech’lere benzer, son derece dinamik bir yapıyla başladığımız için, aynı vizyonu ve iş yapış şekillerini paylaşan şirketleri de yanımızda toplamış olduk. Bu sayede ileride çok büyük işlere imza atacağız.”