Ağız ve diş sağlığı alanındaki global deneyimini Türkiye’ye taşıyan Chubb, geniş kapsamlı diş sağlığı sigortası ile Türkiye’de bir ilke imza attı. Chubb’ın bu çerçevede farklı illerde gerçekleştirdiği araştırmaya göre, maliyetle ilgili endişe Türkiye’de insanları diş hekimine gitmekten alıkoyuyor.
Diş sağılığı sigortası alanındaki 12 yıllık uluslararası deneyimini Türkiye’ye taşıyan Chubb, diş sağlığı sigortası ürünü ile müşterilerinin ağız ve diş sağlığını güvence altına alıyor. Chubb’ın global ürün ve hizmetlerini Türkiye’deki müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına göre uyarladıklarına dikkat çeken Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, “Ağız ve diş sağlığı Türkiye’de önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Bu alanda yaptığımız geniş kapsamlı pazar araştırması, diş sağlık sigortasına yönelik bir ihtiyaç ve talep olduğunu gösterdi” dedi.
Buğday sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sağlık hizmetleri harcamaları hem toplamda hem GSYİH’ya oranla hızla artıyor. Bu pazar Türkiye’de önümüzdeki 10 yılda büyümeye devam edecek. Diş sağlığı alanından yapılan harcamalar, kamu sağlık harcamasının yüzde 10’unu oluşturuyor. Bir taraftan devlet, sağlık reformlarıyla sağlık hizmetini tabana yayarken, diğer taraftan da ülke ekonomisi büyüyüp nüfus zenginleştikçe, toplum da daha iyi hizmet talep ediyor. Chubb olarak bireysel müşterilere sunduğumuz Diş Sağlığı Sigortası, geniş teminat kapsamı ve içeriği ile Türkiye’de bir ilk ve inovatif bir ürün.”
Chubb’ın diş sağlığı sigortası, sigorta başlangıç tarihinden 90 gün sonra oluşan riskleri poliçe özel ve genel şartları dahilinde, yıllık limit üzerinden anlaşmalı kurumlarda %25, anlaşmasız kurumlarda Türk Diş Hekimleri Birliği asgari ücret tarifesi üzerinden %50 katılım payı ile teminat altına alıyor. Sigorta hem koruyucu diş hekimliği teminatlarını hem acil diş sağlığı teminatlarını kapsıyor. Tüm hizmetler tek çağrı merkezinden koordine edilirken, sigortalılar seçkin diş hekimleri ve kliniklerden anlaşmalı fiyatlar üzerinden hizmet alabiliyor. Anlaşmalı kurumlara teminat dahilindeki tedavileri için direkt ödeme imkanının yanı sıra randevu alma ve hatırlatma hizmeti de mevcut. Müşteriler teminat kapsamında olmayan hizmetlerde anlaşmalı kurum indirimlerinden faydalanabiliyor, kapsam dahilindeki tüm diş sağlığı hizmetleri Türkiye genelinde ve seyahat durumunda da koordine ediliyor. Hasar ödeme süreci web sitesi üzerinden takip edebiliyor, iki yıl üzeri sigortalılar özel bağlılık programlarından yararlanabiliyor. Ayrıca her zaman en iyi hizmeti sunabilmek için tedavi sonrası müşteri memnuniyet ölçümü yapılıyor. Bekleme süresinin uygulanmadığı acil diş sağlığı teminatı tüm dünyada geçerli.
Chubb, ağız ve diş sağlığı ile ilgili araştırmasına Longitude Research ile birlikte imza attı. Türkiye’nin farklı illerinde yapılan anket, Türkiye’de ağız ve diş sağlığıyla ilgili ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmadan çıkan kimi sonuçlar şöyle:
Türkiye’de yaklaşık 14 bin 500 diş hekimi mevcut, ancak çoğu kişinin evine 30 dakikalık mesafede diş hekimi bulunmuyor.
Hastalar genellikle diş tedavi ücretlerini ceplerinden ödüyor.
Kadınlar diş sağlığına erkeklerden daha fazla önem veriyor.
İstanbullular, ağız ve diş sağlığına en çok önem verenler.
Tüketicilerin yüzde 99’u diş sağlığıyla ilgili en az bir konuda endişe duyuyor. Yüzde 61’lik bir kesimin en büyük korkusu diş çürükleri.
Yüzde 40’ı ağız kokusu, diş çekimi, diş eti çekilmesi ve önceden yapılmış tedavilerin yeni uygulanması zorunluluğunun doğması gibi sorunlar nedeniyle kaygılanıyor.
Ankete katılanların yüzde 70’i son 12 ay içinde diş hekimine gitmiş. Bu oran 2011’de yüzde 38’di.
Katılımcıların yüzde 50’si diş sigortası yaptırmak istediklerini söylerken, sadece yüzde 1’lik bir kesim diş sigortasına sahip.
Diş hekimine daha çok önleyici ve küçük çaplı tedaviler için gidiliyor. Bu tedavilerin yüzde 48’ini diş taşı temizliği, yüzde 38’ini ise check-up oluşturuyor.
Acil başvurularda en çok diş çekimi ve kanal tedavisi hizmeti alınıyor.
Diş hekimine kozmetik amaçlı müdahaleler için başvuranların oranı yüzde 9.
Türkiye’de insanların diş hekimine gitmemelerinin en önemli nedeni, canlarının yanmasından ve maliyetten korkmaları.
Tüketicilerin yüzde 27’si, maliyetle ilgili belirsizlik nedeniyle, yüzde 25’i ise canının yanmasından korktuğu için diş hekimine gitmiyor.
Türk tüketicilerin çoğu diş sağlıklarına aslında daha fazla özen göstermeleri gerektiğini düşünüyor.
Katılımcıların yüzde 88’i dişlerini sabah ve akşam fırçalamanın önemli olduğunu belirtirken, sadece yüzde 40’ı dişlerini günde birden fazla fırçalıyor.
Yüzde 53’ü düzenli diş ipi kullanmanın faydalı olduğunu biliyor, fakat sadece yüzde 30’u bunu uyguluyor.