TARSİM’den yapılan açıklamada, 2017 yılı sonuna kadar, bitkisel ürünleri ve hayvanları zarar görmüş üreticilere, yıl sonuna kadar 850 milyon lira hasar ödemesi yapılacağı belirtildi.
Basın mensupları ile Manisa’da bir araya gelen TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, özellikle son yıllarda meydana gelen don ve dolu afetleri nedeniyle üreticilerin TARSİM’e olan ilgisinin arttığının altını çizdi ve şu açıklamalarda bulundu: “TARSİM kurulana kadar %0,5 gibi düşük bir oranda olan sigortalılık oranı bugün %20’lere ulaşmış durumda. Biz kısa sürede iyi ve hızlı yol aldık. Devletin bu modelin arkasında olması en büyük avantajımız. TARSİM bu yılı 1.6 milyar liralık prim üretimiyle tamamlayacak, bu yılki hasar ödemesi ise 850 milyon lirayı bulacak.” Programın devamında, TARSİM Genel Müdürü Satoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Manisa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, basın mensupları ile birlikte işletme gezilerine katıldı ve bir ilköğretim okulunu ziyaret ederek, öğrencilere tarım sigortasının önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Üreticilerin tarım sigortası yaptırması için ön koşul olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları geçtiğimiz eylül ayı itibarıyla, Bitkisel Ürün Sigortaları 2018 yılı üretim sezonu için poliçe başvuruları ise kasım ayının ilk haftasından itibaren başladı. ÇKS’ye kayıt başvuruları 30 Haziran 2018 tarihinde sona erecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdindeki Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırılması ya da kayıtların güncellenmesinin ardından bitkisel ürünler için son poliçe kabul tarihleri www.tarsim.gov.tr üzerinden takip edilerek, yetkili acenteler aracılığıyla tarım sigortası kolaylıkla yaptırılabiliyor.