TARSİM’le Sigortalanan Varlık Bedeli 26 Milyar Lira

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Türkiye'de tarımın sigortasının tek temsilcisi olan TARSİM’e duyulan güvenin 10 yılı aşkın sürede sürekli olarak arttığına dikkati çekti. Satoğlu, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında, tüm tarım sigortası branşlarında poliçe adedinin 1.5 milyon adet civarında olduğunu, sigortalanan varlık bedelinin 26 milyar liraya, sigortalı alanların 22 milyon dekara çıktığını açıkladı.

Satoğlu, sistemin istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesinde devletin bu sistemin arkasında durmasının, paydaşların ve çalışanların kıymetli katkılarının ve üreticinin bu sisteme duyduğu güvenin etkili olduğunun altını çizerek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz kısa sürede iyi ve hızlı bir yol aldık. TARSİM kurulana kadar %0,5 gibi düşük bir oranda olan sigortalılık oranı bugün %20’lere ulaşmış durumda. devletin bu modelin arkasında olması en büyük avantajımız. Üreticimizin güveni ve bağlılığı, paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sisteme sağladığı özverili ve kıymetli katkılar, kesintisiz işbirliği bizim en büyük şansımız. Bu süreçte kurumsallaşma yolunda da önemli mesafeler kaydedildi. Sistem, etik ilkelere tamamen yatkın ve uyumlu hale getirildi. Tarafsızlık, dürüstlük, şeffaflık, güvenilirlik, hesap verebilirlik, toplumsal yararın gözetimi, insan haklarına ve çevreye saygılı olmak, Sistem’in sağlam temelini oluşturan en önemli unsurlar haline geldi. Devlet-özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği açısından dünyadaki benzer sistemler arasında örnek gösterilen bir noktaya ulaştık.”

2017 yılı ile ilgili üretim ve hasar başlıklarında da değerlendirmelerde bulunan Satoğlu, bu yılı 1.6 milyar liralık prim üretimiyle tamamlayacaklarını tahmin ettiklerini, üreticilere ödenecek hasar tutarının ise 850 milyon lirayı bulacağını belirtti. Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında, tüm tarım sigortası branşlarında poliçe adedinin 1.5 milyon adet civarında olduğu, sigortalanan varlık bedelinin 26 milyar liraya, sigortalı alanların 22 milyon dekara, sigortalı hayvanların ise geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %46 gibi ciddi bir artışla 2 milyon adede ulaştığı, buna karşılık ülke genelinde 285 bin adet hasar ihbarı alındığı, meydana gelen hasarlarda dolu, don, fırtına, sel-su baskını, yaban domuzu saldırısı gibi nedenlerin, Malatya, Manisa, Giresun, Konya ve Mersin gibi illerin, kayısı, buğday, fındık, üzüm, elma ve ayçiçeği gibi ürünlerin öne çıktığı bildirildi.

ÜYE SİGORTA ACENTELERİ

SEKTÖREL HABERLER

   Tümü